01 de juliol 2006

Vive la France! El meu Sant Joan

El cap de setmana passat (24 i 25 de Juny) vaig estar per França, amb l'objectiu de visitar Carcassone, una ciutat medieval increïble. En comptes d'anar de festa per celebrar la revetlla de Sant Joan, ens vam aixecar a les 7 per sortir quan abans millor. Bon voyage!

1. La Cité Médiévale de Carcassone



A dins d'aquesta ciutat, declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO, podeu trobar el Museu dels Instruments de Tortura.


2. Madame Carcas

Dóna origen al nom de la ciutat:

A partir del siglo XVI, la ciudadela pierde progresivamente sus atributos de poder en beneficio de la bastida, lo que explica la aparición de leyendas destinadas a rehabilitar su prestigio. Estas historias forman parte de un ciclo ligado a Carlomagno, siendo la más célebre de ellas la de la Dame Carcas. Se trataba de una sarracena que habría defendido la ciudad durante 7 años frente al temible emperador. Cuando éste levantó el sitio, Dame Carcas le habría llamado, cosa que hubiera hecho decir a uno de los allegados a Carlomagno: « Sire, Carcas te sonne », y de ahí el nombre de la ciudad.



Aquest bust, que estava a l'entrada de la ciutat, és una reproducció en pedra de l'estatua original conservada en el museu lapidari de la ciutadela.


3. Alet les Bains: Cité Médiévale en Pays Cathare

Un poble molt maco i rústic no gaire lluny de Limoux, a uns kilòmetres de Carcassonne.




4. L'horari d'una tenda de llegums a Alet les Bains



Què us sembla?...


5. Château d'Arques

Castell de finals del s. XIII situat a prop de Couiza i d'Alet les Bains. Cobraven per entrar.




6 i 7. Arques Roc Cafe

Un bar situat al poblet d'Arques. Estava decorat amb objectes de la 1ª G.M. crec recordar. Mentre feiem un café sonava "The Man I Love" cantada per Ella Fitzgerald, així que de rock res. Jazz, en tot cas.





En sortir del café, la cara d'ineptes que sens va quedar quan no enteníem un nen de 7 anyets que parlava un francès tancat va ser bona. El pobre només ens volia dir que si volíem omplir una ampolla d'aigua teníem una font una mica més avall, i que deixessim d'escarrassar-nos amb la font que estàvem utilitzant, que ens portaria tota una vida d'omplir-la. Després vam descobrir que la font era per cavalls:




8 i 9. Rafting

De tornada cap a BCN vam parar a una àrea de descans (St Martin Lys?) amb picnic i vam trobar-nos amb una grup que feia ràfting.





Aquest devia pensar: Yo me las piro! Si no, no li trobo la lògica.


10. Tornada



Cal dir res més?

1 comentaris:

Anonymous Anònim va dir...

T'agrada viatjar? o tan sols l'aventura. Dóna la impressió que t'ho vas passar molt bé (perquè sinó no ho comentaries al fòrum).
Fins una altra, amida

22 de juliol, 2006 15:38  

Publica un comentari a l'entrada

<< Pàgina principal